dilluns, 5 d’octubre del 2009

EL COL·LECTIU A LA V TROBADA D'ENTITATS DE CORNELLÀ



El Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat va estar present a les jornades de la V Trobada d'Entitats de Cornellà per a fer difusió del valors republicans i de la recuperació de la memòria històrica basada en la Veritat, la Justícia i la Reparació.

Vam tenir l'oportunitat d'estar en contacte amb els ciutadans de Cornellà, de parlar amb ells de com veuen la situació actual, de com hem de vigilar per desarrelar els tics feixistes de la societat.

Ens va sobtar sobre tot les paraules dels més grans que ens parlaven de que el franquisme no només no havia mort amb el dictador sinó que creixia amb els seus hereus. Ens van contar moltes històries de la repressió patida, de com en molts casos aquesta els havia portat a Cornellà molt lluny de casa seva, fugint de les represàlies. Del senyor que ens explicava com vivia el poeta Lorca al seu poble i de la seva constatació de que els Rosales eren els culpables de la seva mort. O del que ens va escenificar com en una excursió amb més companys al Valle de los Caídos van trepitjar les tombes del pare del falangisme i de l'assassí més gran d'aquest estat davant dels ulls sancionadors dels que es cuiden del recinte que no li van poder impedir. Això demostra que no es pot donar per tancat un capítol de la nostra història sense la reparació que es mereixen tots els que van patir 4o anys d'opressió.

També es van recollir signatures per a l'anul·lació del judici al President Companys i la de tots els judicis del franquisme, clau fonamental per a construir la democràcia que volem. Podeu signar a: http://justiciacompanys.blogspot.com

Altre aspecte que preocupava els passejants era la crisi i com es pot lluitar contra aquesta. Van aprofitar per a fer difusió de l'Assemblea Social de Cornellà que està treballant activament per a dur a terme iniciatives que ajudin a resoldre aquest greu problema a la ciutat. Estem recollint signatures contra la precarietat que ha portat aquesta crisi que pateixen els de sempre, els mateixos que hauran de pagar més impostos quan s'han quedat ja sense prestació, sense ajudes, sense pis i sense esperança. Ja és hora de que la crisi la pagui qui l'ha creat.

Tots plegats podem canviar les coses, només cal unificar esforços i creure que això és possible, per què si volem tenim la força.