dilluns, 26 d’abril del 2010

BARCELONA CONTRA LA IMPUNITAT DEL FRANQUISME

La Mesa de Catalunya va ser present en l'acte contra la impunitat del franquisme, el dissabte 24 d'abril, per a defensar el dret de les víctimes del feixisme espanyol a la veritat, la justícia i la reparació, com ha fet des de fa més d'un any tots els mesos a la plaça de Sant Jaume.

Les veritables protagonistes d'aquesta història de transicions amnèsiques són totes aquelles persones sepultades per l'oblit covard, que formen part de les nostres associacions en primera persona o a través dels seus familiars i a les que no abandonarem en aquesta lluita per la justícia.

No es tracta de cap jutge, es tracta del franquisme que encara continua negant la condició de víctima a aquells que va criminalitzar i represaliar durant 40 anys de dictadura i durant la transició.

No a la impunitat!


El Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat com a part de la Mesa de Catalunya d'Entitats Memorialistes va participar en aquest acte per a donar suport a totes les víctimes del franquisme i exigir veritat, justícia i reparació per a totes aquestes persones que tant han patit. No hem participat com defensors de la figura del jutge Garzón perquè no volem fer d'aquest jutge un màrtir de la causa de la memòria ja que aquest paper ja té propietaris, els milers i milers de represaliats. I perquè la lluita i la tasca de defensa del drets per a tots aquests transicionalment ignorats no l'ha portat cap jutge sinó els familiars i amics de les víctimes del feixisme.

Propera concentració de la Mesa de Catalunya, dissabte 29 de maig de 2010 a les 12 del migdia.






Notícia a TV3

Notícia a BTV