dilluns, 14 de març del 2011

SOLIDARITAT AMB COLÒMBIA. CONTRA ELS CRIMS D'ESTAT.






Des del Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat volem afegir-nos i solidaritzar-nos amb aquesta causa que és també la nostra. La defensa del dret que tenen les víctimes de crims d’estat a la veritat, la justícia i la reparació.

Quan des de l’estat és diu que totes les víctimes són iguals és totalment incert perquè l’estat no actua conforme a aquesta consideració, són paraules buides. Quan nosaltres, que tenim constància d’aquesta realitat, diem que totes les víctimes no són iguals ens criminalitzen. I nosaltres fem aquesta afirmació tenint en conte dos arguments, per una banda que les nostres víctimes no són tractades com les que ells consideren les seves víctimes. Així els últims afusellats del franquisme no tenen l’estatus de víctima del franquisme, per l’estat no són lluitadors antifeixistes sinó terroristes, i no tenen dret ni a la minsa reparació que tenen els altres represaliats de la dictadura.  I per altra, que quan nosaltres diem que totes les víctimes no són iguals, és perquè no volem que els defensors de la legalitat democràtica republicana, que també van lluitar per la justícia i la terra,  siguin equiparats o considerats com aquells que van aixecar-se contra la República amb un cop d’estat genocida i exterminador. Per a nosaltres l’almirall Carrero Blanco no és equiparable a Salvador Puig Antich. Per l’estat tampoc, perquè la família de l’Almirall ha rebut la seva indemnització però la d’en Salvador, no.

Les víctimes que l’estat fa seves sempre tindran reconeixement i totes les garanties, les víctimes que són de l’estat perquè és aquest qui les produeix, com va passar aquí durant la dictadura i la transició inacabada, aquestes només poden aspirar a ser víctimes de segona, i això és inadmissible, a Colòmbia, a Mèxic i a l’estat espanyol. Ho diem aquí i ho fem cada darrer dissabte de cada mes a la plaça Sant Jaume: Veritat,  justícia i reparació.

Gràcies als companys de Colòmbia que com cada any, al març, recorden les víctimes  de crims d'estat al seu país, un dels casos més sagnants del món, i reivindiquen la lluita pels seus drets a Barcelona. Gràcies per la seva tasca, pel seu compromís, pel recolzament que hem rebut en aquesta lluita comuna per les víctimes que volen ser silenciades. Gràcies per recordar al nostre company Álvaro, una víctima més dels crims d'estat, una víctima del franquisme, que tant present va tenir sempre la tragèdia que viu el poble de Colòmbia. Per la justícia i per la terra, per la dignitat que ens volen robar però que no poden.