divendres, 17 de desembre del 2010

L' ASSOCIACIÓ DE VÍCTIMES DE LA REPRESSIÓ FRANQUISTA A TARRAGONA INAUGURA EL GRUP ESCOLTÒRIC DIGNITAT




L'Associació de Víctimes de la repressió franquista a Tarragona amb la inauguració del grup escoltòric Dignitat fa un homenatge i un reconeixement a les 771 víctimes de la repressió franquista a Tarragona entre el 1939 i el 1948. Aquest grup és concebut com a element principal de la sepultura col·lectiva a la fossa comuna i com a símbol de dol, record i dignificació de la memòria, per a totes aquelles persones que van perdre la vida defensant les llibertats i el nostre País. AVRFT.

Veritat, Justícia i Reparació.

Felicitem a l'AVRFT per la seva tasca i per una feina molt ben feta que recordarà que en aquella terra del cementiri de Tarragona, convertida en fossa comuna, es van llençar els cossos dels defensors de la legalitat republicana assassinats per l'aparell repressor d'un estat feixista. Sense dret ni a  conèixer els seus noms. Des d'aquest any es poden llegir tots els noms de les 771 víctimes i els noms de les poblacions on van nèixer a un mur que el diumenge es va omplir de flors.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Per fi arriba el merescut homenatge a les 771 víctimes de la ignominiosa repressió franquista a Tarragona, desprès d’acabada la Guerra Civil, en el període 1939-1948. Aquesta repressió planificada i sistematitzada contrasta amb el monument anomenat “Dignitat”, que mostra els sentiments, el dol, la impotència i a la vegada la mateixa dignitat que ells i elles mai van perdre quan van ser afusellats per haver defensat les llibertats, la legalitat republicana i el seu País.