dimecres, 4 de juny del 2008

III CICLE DE CINEMA DE L'ASSOCIACIÓ DE TERRASSA PER LA III REPÚBLICA. TRANSICIÓ.

Amb la projecció de la pel·lícula ¡Arriba Hazaña! es va inaugurar, ahir, dia 3 de juny, el III Cicle de Cinema de l’Associació de Terrassa per la III República, aquest any dedicat a la Transició.

El company Emili assessor cinematogràfic del cicle.


Després de la pel·lícula el president de la Coordinadora per a la Memòria Històrica i Democràtica de Catalunya, Álvaro Fernández, va fer una exposició sobre la transició i la memòria que va donar pas a un interessant debat. Entre les conclusions a les que es van arribar es que en aquest moment, després de la pobre Llei de la Memòria, per a molts de punt i final, recuperació de memòria i III República estan més lligades que mai. Fins que no tinguem un mar democràtic sense lastres del passat no serà possible una veritable Llei de la Memòria, que amb claredat faci justícia a les víctimes de la dictadura feixista de Franco.




Álvaro Fernández


Hem de felicitar als companys de Terrassa per la feina ben feta i per dedicar part de les seves activitats d’aquest any al període de la transició, tan publicitat com model de sortida democràtica a una dictadura i tan desconegut en realitat pels ciutadans. És hora de sotmetre el mite de la transició a analitzar, de crear debat sobre una etapa de la nostra història tan intocable i fosca com la figura que suposadament el va liderar, el rei i la decadent institució que representa.



El company Salva que va presentar l'acte.

Aquest cicle de cinema continuarà el dia 10 de juny a les 21 hores amb la projecció de “Siete días de enero” amb la presència de Raúl Cordero, director de la Fundación Víctimas de Atocha. I acabarà el dia 17 de juny a les 21 hores amb la pel·lícula “Llach: la revolta permanent” amb Andoni Txasko president de l’Associació Tres de Marzo. Totes les sessions es faran al Cinema Club Catalunya, carrer Sant Pere, 9, Terrassa. No deixeu de participar.