dimecres, 4 de juny del 2008

VIATJE A MAUTHAUSEN



El nostre Col·lectiu va estar a Mauthausen i va poder contemplar amb el seus ulls l'horror que que van viure els que van patir les conseqüències del nazisme als seus camps d'extermini.

Mauthausen és un lloc de Memòria, de reconeixement, de denuncia i d'advertència perquè mai més es torni a repetir una obscenitat igual.

Mauthausen és un veritable museu de la Memòria, que sacseja consciències i que cal visitar per aprendre passat, entendre el present i construir futur.

És un lloc de Veritat on la Justícia està present en forma d’homenatges. De vegades, grans, com les escultures que es troben entre la fortalesa i la escalera de la mort, on les víctimes del feixisme, entre elles els nostres republicans, morien sota el pes de les pedres que els feien carregar. De vegades, petites, una nota d'un familiar o unes flors. La Reparació a aquestes víctimes la fem cada vegada que visitem Mauthausen, cada vegada que volem saber una mica més del que va passar entre els seus murs, cada vegada que ens solidaritzem amb el seu patiment. No deixem de fer-ho.
A tots els republicans i antifeixistes catalans i de la resta de l’estat espanyol que darrera aquests murs van mantenir la seva lluita per la supervivència i per la República. Als que van ser assassinats i als que van sobreviure al feixisme. A tots ells el nostre reconeixement.
Mauthausen 7 de maig de 2008

El Col·lectiu del Baix Llobregat va voler deixar el seu petit homenatge a tots els republicans assassinats per la barbàrie feixista a la sala dels forns crematoris, on es poden veure emotius recordatoris als que li van robar la vida, fotos, plaques, quadres que deixen allà familiars, amics o entitats.


Ens agradaria trobar un lloc de Memòria semblant al nostre Estat perquè aquí també va haver-hi camps de concentració i encara que no tinguéssim càmeres de gas i forns crematoris, van ser també camps d' extermini per fam, malaltia, maltractaments o simplement pels trets de les pistoles.