divendres, 5 de desembre del 2008

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE DE L'EMPAR FERNÁNDEZ "FILLS DE LA DERROTA"


Ahir dijous, es va presentar a la biblioteca de Cornellà el nou llibre de l’Empar Fernández “Fills de la derrota”. A l’acte van participar la Josefina Piquet que va fer un discurs que va agradar molt al públic assistent on va reclamar el dret a la memòria dient que ella feia ús d’aquest en nom del patiment dels que van combatre el feixisme. Va constatar que 70 anys després existeixen persones afectades por tots aquells esdeveniments que van succeir després del cop d’estat feixista del General Franco i que els traumes poden passar d’una generació a altra. Ella ha superat una situació de dolor i ha alliberat la nena de la guerra que portava dins i que tant va patir, sense conèixer la causa. Va dir que es sentia molt identificada amb el que expliquen els personatges d’aquest llibre i va recomenar la seva lectura.


L’alcalde de la ciutat també va estar present i va dir sobre la memòria que aquesta s’havia de conèixer: “peti qui peti”, seria bo que el govern socialista compartís la seva opinió.


L’Empar per la seva part va fer una petita explicació sobre el contingut del llibre que nosaltres no desvetllarem per a que el lector pugui gaudir de la seva lectura sense interferències. Només dir que és una història de nens de la guerra, tres vides que es creuaran.