dijous, 4 de desembre del 2008

ATEOS Y REPUBLICANOS ES PRESENTA A BARCELONA



Ahir es va dur a terme la presentació de Ateos y Republicanos a Barcelona. L’acte va estar moderat per David Lora, secretari de l’entitat, que ens va presentar a la seva presidenta Milagros Riera i a Juan Manuel Castells, expert en religions i els seus efectes repressius sobre la població durant tota la història.


Milagros va exposar la importància d’una associació com la seva, que uneix dos elements claus de progrés i democràcia, com són la República i la separació Estat-Església. Va parlar de memòria històrica, dels crims que va beneir l’església, una memòria que no interessa recuperar. També ens va recordar que la dona en la seva condició d’explotada per una societat masclista, ho és més encara gràcies a les directrius d’una església catòlica que no li ha concedit cap valor més enllà del reproductor i cuidador.




Castells ha fet una conferència molt brillant, argumentant amb gran profusió de dades els mecanismes opressius de les diferents religions i amb més detall els de la cristiana. Desmuntant amb proves històriques i científiques el contingut del llibre sagrat del cristianisme, que per altra banda ha dit que és una magnífica obra literària a llegir, però només això.




El públic assistent ha valorat molt positivament l’acte i ha intervingut en el torn de paraules aportant testimonis molt interessants com el de l’advocada Montserrat Fernández-Garrido, que ens ha parlat de la seva experiència amb l’església com a filla i néta de repressaliats, i del Tàrio Rubio, que ha compartit amb nosaltres les seves vivències com a lluitador republicà, que va patir la barbàrie franquista.


El nom de Ateos és un símbol de valentia en un món cada vegada més influenciat per les religions, és pitjor definir-se com ateu que com membre d’una secta. La gent desconfia d’aquell que no necessita creure en un ser superior per a sobreviure en un món cada vegada més difícil. Per tant, més profitós per a aquells que fan negoci amb la necessitat de creure dels que s’enfronten a situacions dures cada dia. Contra tot això no existeix millor eina que el coneixement i aquest ens ho va proporcionar Juan Manuel Castell amb una sublim exposició.