dijous, 18 de juny del 2009

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE I DEL DOCUMENTAL SOBRE SOLEDAD REAL



L’acte convocat per la Fundació Pere Ardiaca p
er a presentar el llibre i el documental sobre la vida de Soledad Real, “Las ventanas de Soledad Real”, ha estat molt concorregut. La ubicació magnífica, a l’aire lliure, a la plaça a tocar de la llibreria Pròleg que tant s’estimava la Soledad i davant l’església a la qual no assistia aquesta feminista i comunista fidel i lleial als seus principis de joventut fins a la seva mort. Un acte preparat amb molt d’afecte per tots els que han fet possible el llibre, l’exposició i el documental sobre la Sole, com l’anomenaven els seus amics.




Amics eren també els que asseguts a la taula de presentació van fer una semblança d’aquesta dona, entre ells l’historiador Fernando Hernández Holgado que la va conèixer a Madrid a un programa de ràdio on es debatia sobre la insubmissió, va arribar la Sole i els va deixar bocabadats amb la seva energia i la seva resolució. Una neboda de la Soledad també va voler compartir moments personals i familiars d’una Sole entregada a la causa de la dona i el comunisme de la que la família es sentia molt orgullosa, no amagaven el fet de que estava a presó, era un símbol de la lluita per la llibertat.



Molts de vosaltres teniu coneixement del testimoni de la Soledad a través del llibre “Las cárceles de Soledad Real”, però amb el documental presentat tindreu l’oportunitat de veure a la pròpia Sole explicant moltes coses sobre la seva vida de lluitadora i resistent, això el fa un magnífic document.




Després es va passar el documental a la llibreria Pròleg que tancarà les seves portes per reobrir a una nova ubicació, al carrer Sant Pere Més Alt, 46. Li desitgem molt bona sort i llarga vida a aquest projecte de cultura i de trobada tan important per a les dones de Barcelona.