dilluns, 13 d’octubre del 2008

ACTE ALS IMMOLATS PER LA LLIBERTAT DE CATALUNYA



Ahir al Fossar de la Pedrera l’Associació pro-memòria als Immolats per la llibertat a Catalunya va fer l’acte commemoratiu, que com cada anys fan per honorar a les víctimes del franquisme, als immolats per la llibertat de Catalunya.

L’acte va començar amb la interpretació del Cant del ocells per un conjunt de corda. Després es va llegir el llistat de les personalitats que van excusar la seva presència entre elles el President de la Generalitat i el alcalde de Barcelona. Va presidir l’acte conjuntament amb Pere Fortuny i Lluís Serra, dels Immolats, la directora del Memorial Democràtic. També va estar present el diputat Joan Tardà, que encara està lluitant per una Llei de la Memòria justa. Pere Fortuny, president de l’associació, va fer un discurs molt reivindicatiu i combatiu exigint l’anul·lació del judici a Companys, fent referència a la carta que ell mateix va entregar a la Generalitat demanant-ho. La senyora Bono va dir que ella era la primera que volia l’anul·lació, però que ja ha havien vist el que havia passat amb Puig Antich, i que farien tot el possible dins del marc actual, o sigui el marc de la Llei de la Memòria, o sigui, demanar un per un caritat al ministeri de justícia. Tot un acte de cinisme.

Es va guardar un minut de silenci pels assassinats pel franquisme, es va fer l’ofrena floral i es va cantar Els Segadors. Més tard es va fer el mateix davant la tomba del President Companys seguit de molts aplaudiments.

Durant l’acte es van sentir crits de Visca la República, Visca Catalunya i Visca la III República, sota un cel plujós on van onejar al vent les nostres banderes republicanes.

Felicitem a l’Associació pro-memòria als Immolats per la llibertat a Catalunya per aquest bonic i emotiu acte, avui més necessari que mai.


Tomba Lluís Companys