diumenge, 9 de novembre del 2008

"EL CINTURÓ ROIG DE BARCELONA" I "VENIM D'UN SILENCI"


Ahir es va presentar, al Patronat Cultural i Recreatiu de Cornellà, el llibre "Baix Llobregat el cinturó roig de Barcelona", de l'associació Memòria Antifranquista del Baix Llobregat. La presentació va ser a càrrec de l'escriptor Ignasi Riera i va estar present l'alcalde Antoni Balmón. Un llibre sobre una comarca lluitadora, que va plantar cara a la dictadura i que va reivindicar els drets dels treballadors des d'una organització social i associativa model a tot l'estat.

A continuació van poder gaudir de l'actuació del grup catorzedabril i del seu fantàstic espectacle Venim d'un silenci. Un conjunt de poemes i cançons, un trànsit per la història més recent, des de la victòria del feixisme als últims morts del franquisme, sense oblidar la transició. Més dramatització que al seu anterior montatge, amb petites històries intercalades entre la música i la poesia. Moments pel riure, per l'emoció, per la llàgrima, per la indignació...



Si teniu l'oportunitat de poder assistir a la representació de Venim d’un silenci de Catorzedabril, no la deixeu escapar, serà un temps molt ben invertit. Ens ensenyaran que avui, potser, estem molt més a prop d'allò que van expressar els poetes i els cantautors.